img_5369

En av fordelene med å være jeger etter min mening, det er at vi kan meske oss i de beste råvarene naturen har å by på. I november og desember er det rådyrjakta som er i fokus. Og personlig er det også det kjøttet jeg synes er det beste. Ingenting som slår ytrefilet av rådyr, med fløtegratinerte poteter, grønnsaker og god saus. Kanskje et glass rødvin på siden også.. 

img_5332img_5372

 

 

 

 

 

 

 

 

Det å høste av overskuddet til naturen er noe våre forfedre har vært meget dyktige til. Og det er vel det som er grunnen til at vi eksisterer i dag. Enten det er kjøtt og fisk til mat, eller pels til klær. Dette er en viktig kulturarv å føre videre. Jeg er veldig glad i dyr, og rådyr er vel det flotteste viltet vi har i Norge i mine øyne. Og derfor ønsker jeg å ta vare på maten det gir på den beste måten.

Nå skal jeg veldig snart ut på en ny lang tur. Der er målet å skaffe seg mye av maten selv. Men for den første uka, kanskje 10 dagene, så tar jeg med meg det jeg har i fryseren. Her har jeg vakuumpakket det meste av kjøttet som er igjen fra høstens jaktturer. Det blir litt surrealistisk å starte en sånn tur med ytrefilet, stek og biff av rådyr, men fisk skal vi vel bli tidsnok lei av 🙂

img_5375img_5377

 

 

 

 

 

 

 

Det kjøttet som ikke blir brukt til biff og stek, maler jeg opp, enten til farse eller karbonadedeig. En ting man kan gjøre med dette kjøttet, er å lage pålegg. Her har jeg malt opp kjøtt, blandet i spekk, krydder, litt løk og hvitløk. Ingrediensene kan selvfølgelig tilpasses etter smak og behag. Alt dette putter jeg i en påleggsform, som presser det sammen til en rull. Opp i en kjele med formen, kok opp, og med termometeret følge med når det er ferdig. Rådyr er fint på rundt 60 grader C.  Kvalitetspålegg, som fint kan være med på tur 🙂 Kanskje dette er årets julegave til jegeren i huset?

img_5385

Påleggsform og vakuum-pakker kan bestilles på www.thechef.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *