På turene mine så er jeg opptatt av at utstyret jeg har med meg skal være egnet, bruksområdet så stort som mulig, og det skal må være solid. Jeg har de siste årene brukt masse forskjellig utstyr, samtidig som jeg er bevisst på hva jeg bruker. Jeg liker å dele naturopplevelsene mine, men jeg tenkte også det kunne være interessant for andre å se hva utstyr jeg bruker, og hva min erfaring er med det. Alt har styrker og svakheter, og forskjellige bruksområder. For den observante leser så ser dere at jeg har hatt noen sponsorer den siste tiden der jeg har fått gode tilbud. Det kommer på ingen måte til å påvirke mine uttalelser på disse innleggene. Det er viktig at de av dere som leser dette skal kjenne igjen produktet dere tar med dere ut på tur. Alt av utstyr som jeg deler her skal få synliggjort sine svakheter, og så hatten passer om det skulle være nødvendig. Jeg vil også understreke at dette er kun mine egne personlige erfaringer, og ville vel ikke gått gjennom som en vitenskapelig test 🙂

Først ut er naturlig nok den gjenstanden jeg har brukt kanskje aller mest på denne turen, sekken. Den har vært på skuldrene ca. 6 timer i snitt nærmest hele vinteren. Jeg føler jeg har erfaring nok til å uttale meg om denne. Sekken som er fra Vorn Equipment har jeg brukt i ca. 1,5 år nå. Det er en Vorn Deer i 42 Liters størrelse. Det finnes også  Vorn Fox og Vorn Lynx som er en del mindre i volum. Men for en sekk som skal brukes på vinteren så er man avhengig av plassen. Derfor falt valget på denne modellen. Alle sekkene er utstyrt med det patenterte QRR (Quick Rifle Release) systemet. Og det er vel hovedårsaken til at jeg har valgt denne sekken til turene mine. 

Denne vinteren har jeg testet den nye modellen. Jeg har også brukt tidligere modeller, og jeg vet at Vorn Equipment produserer kvalitet. Det inntrykket har ikke forandret seg. Ingen sømmer er raknet, ingen glidelåser ødelagt eller klips sprukket i løpet av hele vinterens tur. Det er intet mindre enn godkjent! Denne sekken koster over 3000 kroner, og da må det også forventes at materialet er solid, og at man kan ha en slik sekk i årevis. På de nyeste modellene er også ytterstoffet vanntett, slik at man kan velge å ikke pakke klær og annet utstyr i sekken i en vanntett pakkpose. Selv om jeg allikevel ville anbefalt det. Men det er behagelig å komme tilbake fra jakt uten at alt innholdet i sekken må til tørk etter en regnværsdag. En solid forbedring. Våpensystemet er helt klart den største grunnen til at jeg velger akkurat denne sekken til jaktturene mine. Det er laget på en slik måte at våpenet er plassert i sekken helt inntil ryggen. Men at det kjapt kan frigjøres ved å trekke i frigjøringsmekanismen på venstre skulder. Etter litt trening vil våpenet være i skuddposisjon på 2-3 sekunder. Dette er unikt på markedet i dag. Jeg har heller aldri opplevd noen som helst form for feilfunksjon på QRR systemet i løpet av tiden jeg har brukt sekken. Bæresystemet er også veldig bra, med en liten ramme innebygd i sekken. Vekt opp til 20 kg går helt fint å bære.

 

Av forbedringspotensialer så er det en ting som skiller seg ut, nemlig at det mangler snølås i hovedrommet på sekken. Det var det på den gamle modellen, og kommer mest sannsynlig tilbake igjen. Jeg opplevde flere ganger snø i sekken når det var fokk, og på en sekk som er så egnet til vinterjakt så må det absolutt være det. I vinter trakk jeg veldig mye pulk med sekken, og der åpenbarte det seg en ny svakhet. Nemlig at strammingen til hoftebeltet slakket ut når det ble motstand i beltet, altså pulken. Frustrerende å gå å stramme dette hele tiden. Det er også en svakhet Vorn Equipment er kjent med og vil bli forbedret.

Alt i alt er dette et kvalitetsprodukt. Denne sekken passer for de aller fleste jaktformer. For de som skal jakte på vinterstid, eller ønsker en sekk stor nok til overnattingsturer, så vil jeg helt klart anbefale Vorn Deer. Alternativet er Vorn Lynx på 20 Liter, som fungerer helt topp til turer på høsten. Dette er produkter som passer for vinterjegere som går på ski, rypejegere, storviltjegere, kort og godt alle som har lyst til å bære våpenet sitt mer behagelig.

 

Jens

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *